Magasinet ARBEJDSGIVERNE  bruger de første 8 sider i september måneds magasin (nr. 9) på Tjæreborg
Industris påstand om underbud fra Energiselskabet Verdo. Jyllands-Postens FINANS har 3 artikler om samme emne.

Energiselskab beskyldes for prisdumpning og Vi ved de taber penge samt Ingen muligheder for at lave narrestreger. Her beskrives det udmærket, hvordan vi hos Tjæreborg Industri føler, at Verdo som energiselskab mener de kan opføre sig, blot fordi de har en stor pengetank i ryggen – vel at mærke en pengetank, som efter manges opfattelse burde bruges til at nedbringe prisen på strøm frem for at begive sig ud i tvivlsomme investeringer, herunder at konkurrere med private virksomheder på ulige vilkår. Vi står absolut ikke alene med vores mening, og konkret omkring Verdos underbud bliver vi bakket og af Aktive Energi Anlæg.

I det hele taget har der på det seneste været meget fokus på de såkaldte el-kongers eventyr. Vi føler, at Verdo er ude i samme type eventyr i forbindelse med vækst indenfor specielt flisfyrede varmeværker, men også mellemstore energianlæg i det hele taget. Verdo har jo allerede tabt et 3-cifret millionbeløb på fejlslagen investering indenfor produktion af træpiller, så man ved jo aldrig, hvad Verdo kan finde på.

Søren Fischer, lokal erhvervsmand i Randers og indtil 2014 bestyrelsesformand i Verdo, trak sig som bestyrelsesformand fra Verdo, netop fordi han ikke var enig i bestyrelsens beslutninger. FINANS har tidligere bragt en udmærket artikel med Søren Fischer: Tidligere bestyrelsesformand revser ”nikkedukker” i el-branchen

Yderligere bliver vi bakket op af Foreningen Slutbrugere af Energi (FSE), som bl.a. tæller virksomheder som Lundbeck, Haldor TopSøe og Aalborg Portland: Storkunderne har fået nok: El-kongerigerne bør splittes op, ligesom Landbrug & Fødevarer også er blandt kritikkerne: Landbrugsdirektør vil have medlemmer til at søge indflydelse i el-selskaberne

Vi håber, at vi med vores opråb, kan skabe endnu mere fokus på debatten, således vi kan få nogle ansvarlige politikere til at træde i karakter og få gjort noget ved det lovgivningsmæssige på området, men også konkret få vækket repræsentantskabet og bestyrelsen hos Verdo inden, det igen går galt for Verdo med endnu et fejlslagen investeringseventyr.