Betonelementer

Tjæreborg Industri fremstiller betonelementer efter opgave og i henhold til gældende normer og med dimensioner op til 4,1 x 12 meter eller op til 23 tons.

Betonelementerne udføres både som massive elementer og som sandwichelementer i glat eller frilagt overflade, og vi er kendt for at udføre specialopgaver, hvor detaljerne er i fokus, herunder specielle former for design.

Vi går altid i konstruktiv dialog med vores kunder om løsning af opgaven, således vi kan tilbyde den bedste løsning med hensyn til kvalitet, finish, leveringstid og pris.

Foruden fremstilling kan vi også tilbyde levering og montering af elementerne, således vores kunder får en komplet samlet løsning, således fremstillingen og monteringen tilpasses den konkrete opgave på bedste vis.

Se eksempler

Indstøbninger/udsparinger

Tjæreborg Industri udfører indstøbning og udsparing efter ønske og behov, f.eks.:

  • El-installationer som rør og dåser
  • Inserts
  • Svejseplader
  • Vederlagsplader
  • Beslag
  • Murbindere
  • og meget andet…

Betonkvalitet

Elementerne leveres som standard med betonstyrke C35/2400, miljøklasse M, men anden betonstyrke og miljøklasse kan også leveres efter ønske.

Overflader leveres iht. BIPS.

Overflade og frilægning

Facadeelementer fremstilles med overflade efter ønske. Af vores standarder kan nævnes:

Glat grå

Sort hyperi

Glat koks

Søsten

Afsyret grå

Såfremt der er specielle ønsker til overfladen, støber vi gerne en prøve på overfladen, som vil danne grundlag for den videre produktion.
Vi forsøger i videst muligt omfang at efterkomme specielle ønsker.

Design

Vælg et dekorativt mønster på dine betonoverflader, som produceres efter mål.

Mønsteret kan bruges til vægge, trapper, hegn, altaner, belægning m.m., hvor betonens gode egenskaber udnyttes.

Vi arbejder med 2 metoder: Formliner og plastikfolie.

Formliners benyttes, hvis den ønskede struktur skal fremstå med et realistisk 3D udtryk, som f.eks. mursten eller en granitoverflade. Formliners kan bruges til at skabe flotte visuelle løsninger, hvor slutproduktet kan fremstå som værende bygget i træ, granit, mursten og meget andet.

Plastikfolie benyttes, hvis man ønsker et mønster eller anden dekoration i elementet. Vi benytter plastikfolie med en høj kvalitets beton aktivator, som forsinker tørringsprocessen og dermed efterfølgende kan vaskes af og giver det unikke mønster.

Download

Referenceliste

Eksempler

Vi har herunder samlet en række eksempler på betonelementer vi har leveret.